18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Placičky jako příloha do polévek

Název Množství a jednotka
rohlík 2 ks
strouhaný sýr 100 g
vejce 1 ks
mléko 3 - 4 lžíce
hladká mouka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme vejce rozkvedlané v mléce. Osolíme a dáme trochu pepře. Můžeme zahustit trochou mouky. Promícháme a necháme odležet. Pak si na pánvi rozpálíme olej. Rukama tvarujeme placičky asi 3 centimetrové a smažíme je z obou stran. Na talíře nalijeme polévku a přidáme pár placiček.


Další fotografie
 


RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...